روزنامه فایننشال تایمز، روز جمعه ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر)، به نقل از منابع آگاه خبر داد که دولت بریتانیا از شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، برای سفر به این کشور دعوت کرده است.
برمبنای این گزارش، سفر ولیعهد عربستان سعودی در یکی از ماههای اکتبر یا نوامبر انجام میشود.
سخنگوی دولت بریتانیا به درخواست خبرگزاری رویترز برای اظهارنظر در این خصوص پاسخ نداد، اما یک مقام بریتانیایی در گفتوگو با فایننشال تایمز تایید کرد که دولت بریتانیا از شاهزاده محمد بن سلمان برای سفر به این کشور دعوت کرده، اما هنوز برنامههای مربوط به این سفر مورد توافق قرار نگرفته است.
این دومین بار در یک سال اخیر است که از سفر احتمالی شاهزاده محمد بن سلمان به بریتانیا خبر داده میشود. سپتامبر ۲۰۲۲، پس از درگذشت ملکه الیزابت، خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه ولیعهد عربستان سعودی برای ادای احترام به ملکه الیزابت و تسلیت به خاندان سلطنتی عازم لندن میشود.
اندکی پس از انتشار این خبر، منابع رسانهای اعلام کردند شاهزاده محمد بن سلمان در مراسم تدفین ملکه بریتانیا شرکت نمیکند و امیر ترکی بن محمد آل سعود به نمایندگی از پادشاهی سعودی در این مراسم حضور خواهد داشت.
شاهزاده محمد بن سلمان، ماه گذشته به پاریس سفر کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اینک سفر احتمالی شاهزاده محمد بن سلمان به بریتانیا در حالی بار دیگر خبرساز شده است که جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، بهتازگی به العربیه گفت که روابط بریتانیا و عربستان سعودی در سالهای آتی در عرصههای مختلف تجاری، امنیتی و مقابله با تروریسم تقویت میشود.
وزیر امور خارجه بریتانیا این روابط را «بالغ و قوی» توصیف کرد و ضمن استقبال از توافق عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، ابراز امیدواری کرد که این روند به تغییر رفتار جمهوری اسلامی در منطقه منجر شود.
کلورلی در ادامه افزود: «از دیالوگ، مذاکرات و نشستهایی که سعودیها با ایران درباره تغییر رفتار داشتند استقبال میکنیم، اما انتخاب در نهایت با حاکمیت ایران است.»
او در ادامه افزود بریتانیا امیدوار است شاهد توقف حمایت ایران از گروههای مسلح در منطقه ازجمله حوثیها در یمن باشد. کلورلی تاکید کرد اگر رایزنیهای عربستان سعودی و ایران بتواند این هدف را محقق کند، مثبت است.
عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران در اسفندماه گذشته اعلام کردند که با میانجیگری چین برای احیای روابط توافق کردهاند. دو کشور پس از آن نیز روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.